Hold en aktiv ferie i naturen

Det er både billigt, sundt og spændende at tage på en aktiv ferie i naturen, og det gælder uanset, om man holder ferien i den danske natur, eller om man mere synes om de betagende bjerglandskaber i udlandet. Hvis man er noget af et friluftsmennesker og trives i naturen, så bør man en gang imellem tage på en ferietur og medbringe cykel og telt, da man derved både kan få motion men også gå på opdagelse i naturen. Det er samtidigt en måde at øge sammenholdet i familien på, og man bestemmer jo selv tempoet og sværheds niveauet, så det ikke skal føles som en straffeekspedition men som en naturoplevelse.

Muligheder for oplevelser i naturen

Man kan faktisk findes masser af adventure rejser til masser af områder rundt omkring i verden, således man kan få førstehåndsoplevelser af både bjerge, vulkaner og svært tilgængelige områder. Danmarks natur er skøn nok, men måske har man efter nogle år set alt det spændende ved Danmark, men så kan man jo tage en tur op i den svenske ødemark eller til de norske fjelde eller til et helt tredje sted at opleve dyre og planteliv og en storslået natur. Skiture tæller faktisk også med i adventurerejser, så man bør finde noget, som man kan enes om i familien. Faktisk kan man mange steder campere i naturen, hvor man så kan lære en masse om friluftslivet. Man kan eventuelt starte med spændende spadsereture og trekking oplevelser sammen med resten af familien.

Trekking

Det kaldes for trekking, når man er på en længerevarende vandretur med overnatninger. Man forcerer naturen enten ved at vandre til fods eller ved at medbringe ridedyr eller trækdyr, så det er altså lidt af en nomadeoplevelse. Det går sikkert men langsomt frem, da de fleste ønsker at trekke gennem et vanskeligt terræn som f.eks. jungle, bjerglandskab eller en vilmark. På den måde er man ligesom en opdagelsesrejsende, så man går ad en rute, hvor ikke mange har været før.

Før man tager på udmattende trekkingture, så bør man være erfaren og i god form, så man bør derfor træne i forvejen, før man tager på længere ture. Man bør altid på længere trekkingture medbringe nødvendige forsyninger, som omfatter mad og drikke, sovepose, telt samt egnet påklædning. Man bør have udstyr med til madlavning som gasblus og lidt køkkengrej, således man ikke får de store problemer med at campere i naturen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *