Find det rigtige skitøj til ferien i Mayrhofen

e830b70629f7043ecd0b470de7444e90fe76e6d219b8104693f9c6_640_skiing

Mange rejser på skiferie i årets første måneder, og syd for Danmark ligger der omkring Alperne en masse ski områder, som man kan rejse til for små beløb og holde en fantastisk skiferie for hele familien. Man kan nok også få rystet lidt af sulet fra julen og nytåret af kroppen. Et populært sted at tage på skiferie er Mayrhofen, som reelt er en perle i Zillertal, som ligger i staten Tyrol i Østrig. Her kan man opleve en storslået natur med udsigter over bjergene, og man kan rejse gratis med toget mellem Jenbach og Mayrhofen, hvor man undervejs kan nyde de mange idylliske byer og bondegårde, som former et fantastisk stykke af Østrig. Man kan også besøge den nærtliggende gletsjer Hintertux, således man har en 100 % sikkerhed for at finde sne. Man kan finde masser af gode tilbud på skirejser til Mayrhofen hos Sunweb, der både tilbyder flyrejser samt kør-selv-ferier med ferieboliger.

Hvad kan man opleve i Mayrhofen?

Her kan alle få en herligt ophold i hyggelige omgivelser, da byen Mayrhofen emmer af liv, og man kan betragte stedets byggestil, som er moderne chick blandet med originalt tyrolsk. Her findes masser af charmerende gågader med butikker, caféer, restauranter, barer og konditorier. Desuden er der naturligvis fokus på vintersport og turisme, som Mayrhofen lever af. Her finder man store områder med langrend samt slalom pister og løjper, og stedet har blandt andet Østrigs stejleste pist Harakiri, og derudover kan man nyde stedets natteliv og forskellige faciliteter, da man finder noget for smag. Man kan gå i biografen, svømme, få wellness og spa behandlinger, foretage bowling, kælke, tennis, fitness, squash eller skøjteløb.

Gode råd om skitøj

Man skal dog huske den rigtige påklædning, når man tager på skiferie, idet temperaturerne er lave, så der stilles flere krav til en korrekt og god vinterbeklædning. Man skal minimum have opfyldt disse 3 krav:

  1. Skitøjet skal kunne holde dig tilpas varm
  2. Skitøjet skal være vandtæt og holde dig tør
  3. Skitøjet skal være praktisk at anvende

Udover disse nødvendige krav, så må tøjet også gerne være billigt og smart. Godt skitøj består normalt af 3 lag, som er et lag skiundertøj inderst, et isolerende mellemlag og en ydre skal. Dermed er man sikret en varm krop i løbet af dagen, da skiundertøjet skal både holde din krop varm og samtidig transportere sveden effektivt væk fra din krop. Man skal kort sagt undgå stoffet bomuld, som ikke er ideelt i kulden, idet man primært bør anvende et stærkt kunststofmateriale. Hvis man er ude i ekstremt kolde miljøer med temperaturer under minus 10 grader, så bør man vælge uld som skiundertøj. Det isolerende lag i midten skal dels kunne holde på varmen og være åndbart, så sveden kan slippe væk fra din krop. Mange anvender kraftigt fleece skitøj, en skipulli eller et ekstra lag uld til både overkrop og underkrop. Det yderste lag skitøj skal forsvare dig mod sne, slud og vind, så her er det praktisk at anvende skaljakke eller et par skalbukser af et kunststofmateriale såsom Goretex. Tøjet må gerne have den rette størrelse og have justerbar hætte og underkant. Alle søm i tøjet bør være tapede eller svejsede, således vand ikke kan trænge ind. Lukningen ved håndleddene bør også være justerbar. Desuden bør man finde tilsvarende bukser, strømper og handsker til den komplette skidragt. Husk briller samt gode støvler på skituren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *