Få det bedste ud af din løbetur

7912546026_5a71128dd9_b_running

Har du også tit oplevet at føle dig tung i kroppen, umotiveret eller smerter i knæ og fødder i forbindelse med din løbetur? Så kan det uden tvivl have noget at gøre med dit løbeudstyr, da dette er væsentligt for udfaldet af din løbetur.

Først og fremmest er det essentielt at have et par gode løbesko. Det er bestemt ikke noget du ønsker at spare på, hvis du jævnligt løber. I Sportsmaster eller andre løbebutikker kan du få lavet en løbetest, der fortæller noget om din løbestil og dermed kan hjælpe dig med at vælge de helt rigtige løbesko. På den både får du en løbesko, der passer til dine helt unikke behov.

Træningstøjet er en vigtig faktor

Når det vigtigste er på plads er det selvfølgelig også nødvendigt at anskaffe sig noget ordentlig løbetøj, der passer til det vind og vejr du måtte blive udsat for på din løbetur. Det danske klima kræver både vinterløbetøj til de kolde og våde vintre, men også løbetøj til de nærmest ulidelig varme sommermåneder.

På løbeshoppens hjemmeside har de løbetøj til al slags vejr fra flere forskellige mærker. Som kvinde er det nødvendigt at anskaffe sig en sports-bh, da løbeturen ellers kan blive et smertehelvede. På løbeshoppens kan du få en sports-bh fra FALKE til 360 kroner med ekstra support, der gør løbeturen mere behagelig. Nike har også lavet en helt masse sports-bh’er i flotte farver og mønstre, hvis man ønsker at vække lidt mere opsigt.

Hvis du løber meget kan jeg klart anbefale et løbeur, da det både er sjovt at følge med i sin løbetur og se hvor langt man har løbet og hvor mange kalorier man har forbrændt. Men også fordi det kan presse en til at yde sit bedste og se om man forbedrer sig. Jeg har selv erfaring med et løbeur fra Garmin, hvilket jeg har været meget tilfreds med. Garmin løbeure kan købes på Elgigantens hjemmeside, hvor det koster mellem 800 og 3000 kroner.

Træn også om vinteren

Om vinteren kan det være godt at anskaffe sig en løbehue eller pandebånd og nogle løbevanter. Derudover kan jeg også anbefale vinter løbe tights med lidt ekstra forring, så du kan holde varmen. Newline har lavet en masse lækkert løbetøj og tilbehør bl.a. en løbehue til kun 100 kroner (kan købes på Løbeshoppen).

Hvis du løber langt kan det også være en god ide at have en drikkedunk med på løbeturen især om sommeren.

Få styr på dit udstyr først og fremmest inden du begiver dig ud på en løbetur. Det vil give dig en langt bedre tur med et meget større udbytte. Held og lykke med det og god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *